Jak na horko v kanceláři?

21. 7. 2022

Také sledujete každodenní předpovědi počasí a už vás z toho množství třicítek přechází zrak? :)

Nejste sami! I my v Performiu trávíme konverzací o počasí mnohem více času, než kdy jindy. 

Každý z nás by se nejraději viděl někde u moře, rybníka, nebo na zahradě u bazénu. Co ale dělat, když je dovolená ještě daleko, nebo jste se z ní zrovna vrátili a musíte tato parna trávit v kanceláři?

Že se má dodržovat pitný režim, to je všem známo. Přinášíme vám ale ještě pár rad, na které se často zapomíná:

1. Zhasněte světla

Zdá se to jako běžná věc. Proč taky svítit, když je teď všude světla dost. Ale divili byste se, v kolika open spacech se svítí nepřetržitě. A právě žárovky vydávají jen další zbytečné teplo, které vzduch v kanceláři zahřívá.



2. Správný materiál nejen oblečení, ale i pracovní židle

Že máme v parných dnech upřednostňovat lehčí nebo lněné materiály, ví asi většina z nás. Ale zajímali jste se také o to, z jakého materiálu by měla být vyrobena pracovní židle? Ideálně jsou židle celosíťované, nebo alespoň takové, které mají síťovaný opěrák na hlavu. Tento materiál podporuje lepší cirkulaci vzduchu a vy se tak budete méně potit.




3. Rozprašovače, chladivé gely

Pořiďte si do kanceláře rozprašovač s vodou, nebo rovnou s termální vodou, která vás osvěží a krásně hydratuje. Stejně tak je velmi příjemné dát si nohy do lavoru se studenou vodou, což ale není v kanceláři asi to nejvhodnější řešení :) Na trhu ale existují i chladivé gely, kterými docílíte podobného výsledku a příjemně vás osvěží.



4. Pravidelné procházky? NE!

Jste zvyklí si jít po obědě pročistit hlavu na krátkou procházku? Tak právě v těchto teplých dnech se opouštět klimatizovanou kancelář nedoporučuje. Vaše tělo pak musí snášet několik rozdílů teplot, což by vám nemuselo udělat dobře. Vhodnější je mít tělesnou teplotu co nejvíc v rovnováze.



5. Zelené rostliny

I množství rostlin nám může nepatrně zlepšit podmínky v kanceláři. Zvyšují totiž vlhkost vzduchu, zachytávají prach a nám se pak bude v kanceláři lépe dýchat.



6. Změna pracovní doby

Pokud je to jen trochu možné, tak se domluvte s nadřízeným na úpravě pracovní doby po dobu trvajících veder. Komu se ve vedru hůře spí, tak by mohl například do práce chodit dřív a tím pádem i dřív odejít a jít se osvěžit k vodě. 



Máte i vy nějaké tipy, které fungují na osvěžení? Tak nám je napište třeba na náš facebook nebo instagram pod odkaz na blog :)


ALT
Jak nastavit svou první kampaň na TikToku
Rozhodli jste se dát šanci TikToku a spustit svou první kampaň? Stále ale váháte, jak kampaň nastavit, aby byla co možná nejefektivnější? My Vám poradíme!
12. 4. 2024
ALT
Moc písma: Jak fonty formují vaši reklamu a vaši značku?
Ve světě marketingu je každý detail důležitý, a to včetně volby správného fontu. Tento často přehlížený, ale mimořádně silný nástroj, má schopnost ovlivnit vnímání reklamy. A jak?
29. 3. 2024
ALT
Jak GA4 využívají umělou inteligenci?
GA4 integrovaly do svého nastavení pokročilé funkce založené na umělé inteligenci. Pojďte se podívat, jak je můžete využít i pro optimalizaci vašich kampaní.
28. 3. 2024
ALT
Nová generace sociálních sítí. Co je Threads?
Má vůbec šanci v Evropě, potažmo v tuzemsku, uspět další sociální síť na tak již přehlceném trhu online platforem?
27. 2. 2024
ALT
X zavádí audio a videohovory i pro Androidy
Již v srpnu Elon Musk avizoval spuštění audio a videohovorů na sociální síti X (dříve Twitter). Pojďte si o tom přečíst i u nás na blogu.
30. 1. 2024
ALT
Zdravé tělo i duch v současné online době. Realita nebo utopie?
Existuje v dnešní digitální době nějaký recept, jak ochránit psychické i fyzické zdraví nejen svých ratolestí, ale i to své?
7. 12. 2023