X zavádí audio a videohovory i pro Androidy

30. 1. 2024

Již v srpnu Elon Musk avizoval spuštění audio a videohovorů na sociální síti X (dříve Twitter).


V říjnu roku 2023 se spustila tato novinka pro uživatele operačního systému iOS. Od ledna roku 2024 je dostupná i pro uživatele Android. Funkce volání zůstává dostupná pouze pro prémiové uživatele. Tuto novinku sdílel i inženýr z X @enriquebrgn.


Funkce je omezena na placené předplatné platformy X

Uživatelé, kteří budou chtít navázat kontakt prostřednictvím audio nebo videohovoru, budou muset využívat předplatné X Premium. Toto předplatné uživatele vyjde na 8$ /měsíc nebo 84$ / ročně (data k lednu 2024). K dispozici je také verze Premium+ za 16$ / měsíc (data k lednu 2024).

Uživatelé využívající předplatné budou moci volat a přijímat hovory. X zdůrazňuje, že všechny účty, bez ohledu na jejich stav předplatného, mohou ale hovory přijímat. Platba je požadována pouze od uživatele, který hovor inicioval.

Zapnutí / vypnutí audio a videohovorů

Všichni uživatelé si mohou povolit či zakázat volání prostřednictvím nastavení aplikace. Elon Musk sdílel obrázek z nastavení soukromí pro audio a videohovory aplikace X, který jasně říká, že každý uživatel si může určit, zda chce mít povolené audio a videohovory a kdo má oprávnění mu volat. Vybírat můžete z předvoleb:

  • lidé z vašeho adresáře
  • lidé, které sledujete
  • ověření uživatelé



Toto nastavení najdete v sekci Nastavení -> Soukromí a bezpečnosti -> Soukromé zprávy.

Výhoda nebo nevýhoda

Jak již bylo zmíněno, tak od října roku 2023 je funkce volání dostupná pro uživatele iOS, avšak procento využití této funkce není zatím známo. Funkce má své výhody a může být užitečná právě v případě, kdy znáte uživatele, ale nemáte na něj kontaktní údaje. Pro kontaktování uživatele na sociální síti X není potřeba telefonní číslo

Na druhou stranu tato výhoda přináší i určité nevýhody a potencionální rizika zneužití ze stran podvodníků. Jsou případy, kdy člověk odmítne poskytnou kontaktní údaje (ať už telefonní číslo nebo e-mailovou adresu) a právě v těchto případech by mohla být tato funkce zneužita. Možnost omezení audio a videohovorů přímo v nastavení aplikace X mohou pomoci zabránit nechtěným hovorům či hovorům ze stran podvodníků.


Funkce volání je v jiných aplikacích standardem

Síť X tímto srovnává krok i s ostatními oblíbenými aplikacemi. Aplikace jako jsou například WhatsApp, Facebook Messenger, Google Meet a další tuto funkci volání již nabízejí. Navíc možnosti volat a přijímat hovory uživatelům poskytují zcela zdarma.


X jako “aplikace pro všechno”

Elon Musk roku 2022 koupil za 44 miliard dolarů sociální síť Twitter (nynější X). V roce 2023 začal s rebrandingem, který zahrnuje změnu loga a nový název X.

Musk má ale větší vize a chce postupně z této sociální sítě udělat “aplikace pro všechno” a právě funkce volání je jedním z dalších kroků v plánu Elona Muska pro splnění tohoto cíle. K dalším službám, které společnost představila v plánech pro rok 2024, patří peer-to-peer platby a funkce podpořené xAI, jako „odlišné příspěvky“, které mají lidem umožnit rozšířit obzory. Aplikace by měla do budoucna umožňovat také nakupování, inzerci a další pokročilé funkce. Muskovy plány by mohly vycházet z čínské aplikace WeChat, která mimo Čínu v podstatě neexistuje.

ALT
Jak nastavit svou první kampaň na TikToku
Rozhodli jste se dát šanci TikToku a spustit svou první kampaň? Stále ale váháte, jak kampaň nastavit, aby byla co možná nejefektivnější? My Vám poradíme!
12. 4. 2024
ALT
Moc písma: Jak fonty formují vaši reklamu a vaši značku?
Ve světě marketingu je každý detail důležitý, a to včetně volby správného fontu. Tento často přehlížený, ale mimořádně silný nástroj, má schopnost ovlivnit vnímání reklamy. A jak?
29. 3. 2024
ALT
Jak GA4 využívají umělou inteligenci?
GA4 integrovaly do svého nastavení pokročilé funkce založené na umělé inteligenci. Pojďte se podívat, jak je můžete využít i pro optimalizaci vašich kampaní.
28. 3. 2024
ALT
Nová generace sociálních sítí. Co je Threads?
Má vůbec šanci v Evropě, potažmo v tuzemsku, uspět další sociální síť na tak již přehlceném trhu online platforem?
27. 2. 2024
ALT
Zdravé tělo i duch v současné online době. Realita nebo utopie?
Existuje v dnešní digitální době nějaký recept, jak ochránit psychické i fyzické zdraví nejen svých ratolestí, ale i to své?
7. 12. 2023
ALT
Ohrozí zpoplatnění Facebooku a Instagramu vaše kampaně?
Meta nedávno představila možnost placeného Facebooku a Instagramu bez reklam. Může tento krok ohrozit vaše podnikání? A jak tuto změnu zvládnout?
29. 11. 2023